some image

Blog

Solutia completa pentru renovarea sau finisarea locuintei

Tags: , , , , , , , Noutati Carpat Instal No comments

Renovarea sau finisarea locuintei sunt necesare atunci cand vrem sa transformam un spatiu nelocuibil intr-unul locuibil sau un spatiu locuibil intr-unul mai frumos, mai primitor si mai functional. Daca scopul este vanzarea sau inchirierea, prin renovare sau finisare ii creste valoarea imobilului si astfel vom obtine un pret mai bun. Indiferent de scop, aceste activitati implica timp, bani si multe batai de cap pentru proprietari.

Ca firma de instalatii si constructii (Cluj), ne-am gandit ca o solutie completa ar fi foarte apreciata de cei care doresc sa-si renoveze sau finiseze locuinta. Astfel, am lansat serviciul “Predare la cheie” prin care beneficiarii, in baza unui contract, permit accesul echipei noastre de muncitori si instalatori in apartament sau casa, iar dupa finalizarea lucrarilor solicitate isi primesc locuinta complet renovata sau finisata, aranjata si curata. Ne putem ocupa de absolut toate lucrarile:

✓ instalatii si montaj obiecte sanitare
✓ instalatii si montaj obiecte electrice
✓ instalare centrala
✓ instalare electrocasnice mari (masina de spalat haine, masina de spalata vase, etc.)
✓ montaj gresie, faianta, parchet, mocheta
✓ montaj sau reparatii usi si geamuri
✓ gletuire, tencuire, zugravire pereti, tapet
✓ turnare sapa
✓ transport moloz
.

solutia completa pentru renovarea sau finisarea locuintei

Avantajele evidente ale colaborarii cu o singura firma pentru toate aceste lucrari sunt costurile mai reduse si comoditatea beneficiarului. Fiecare beneficiar va discuta inca de la inceput cu un consultant Carpat Instal toate detaliile proiectului si va tine legatura cu el pe toata durata realizarii lucrarilor pentru eventuale observatii sau ajustari la planul initial. Timpul de executie este variabil de la caz la caz, insa muncitorii nostri vor avea un program de 8 ore pe zi, de luni pana vineri, intre orele 8-16, existand posibilitatea de prelungire pentru ziua de sambata si pentru un program de 10 ore pe zi in regim de urgenta, fara costuri suplimentare.

In colaborarea cu noi, va putem asigura de urmatoarele lucruri:

✓ Cunoastem materialele si le utilizam corespunzator
✓ Avem unelte si echipamente de lucru adecvate
✓ Renovam, reparam si finisam rapid, eficient si fara daune colaterale
✓ Acordam atentie deosebita detaliilor
✓ Facem curatenie la sfarsit

 
Ce trebuie sa faceti? Ne sunati la numerele de telefon 0734 704 022 sau 0264-435 125, stabilim impreuna un plan de actiune, semnam un contract, muncim cu drag si spor, ne primim rasplata iar dumneavoastra va bucurati de o casa finisata sau renovata ca la carte.

Pentru orice nelamuriri legate de aceasta solutie completa pentru renovarea sau finisarea locuintei, ne puteti lasa un comentariu la acest articol, iar noi va vom raspunde in cel mai scurt timp posibil.

11 Martie – Ziua Mondiala a Instalatiilor Sanitare

Tags: , Evenimente No comments

ziua mondiala a instalatiilor sanitare

apa africaIn fiecare an pe 11 martie se sarbatoreste Ziua Mondiala a Instalatiilor Sanitare. Evenimentul celebreaza rolul important pe care instalatiile il joaca in sanatatea si bunastarea unei societati. Mesajele tintesc spre cresterea gradului de constientizare a lipsei severe de apa din intreaga lume si subliniaza rolul important pe care industria sanitara il joaca in succesul si dezvoltarea civilizatiilor moderne.

Mai putin de 1% din totalul apei din lume este accesibila pentru consumul uman, iar 1,1 miliarde de oameni raman fara apa potabila. Milioane de oameni din tarile in curs de dezvoltare mor in fiecare an din cauza lipsei de apa potabila. Acest lucru este greu de imaginat intr-o societate moderna cum e America, unde un locuitor consuma aproximativ intre 80 si 100 de litri pe zi, comparativ cu Africa, unde o familie consuma in medie aproximativ 15 litri pe zi.

apa america Dezvoltarea unui sistem de instalatii sanitare pentru o natiune influenteaza in mod direct statutul economic, stabilitatea politica si educatia persoanelor. Sistemele sanitare nu ofera doar apa potabila populatiei, ci includ si instalatiile de canalizare, ceea ce inseamna ca deseurile nocive sunt conduse si tratate astfel incat sa nu polueze sursele de apa potabila. Contaminarea apei potabile cu deseuri este principala cauza a bolilor si a deceselor in tarile lumii a treia.

Ziua mondiala a instalatiilor sanitare nu are doar rolul de a informa despre lipsa de apa din intreaga lume, ci si de a constientiza si de a mobiliza oamenii sa ia masuri, sa se caute instalatori care sa rezolve aceste probleme.

Toti oamenii au nevoie si merita apa potabila si sisteme de canalizare!

Practici ecologice pentru instalatii sanitare

Tags: , , , , , Instalatii sanitare No comments

In ultimii ani, auzim din ce in ce mai des si in tot mai multe domenii expresia „prietenos cu mediul” (eco-friendly), sau ecologic. Daca ne referim la instalatii sanitare, practicile ecologice se concretizeaza prin interesul furnizorilor de a ne oferi produse de ultima generatie, care economisesc apa si energie, si in educarea populatiei cu privire la rolul important pe care acestea il joaca in sanatatea si bunastarea noastra. De asemenea, se promoveaza si o serie de practici simple, la indemana oricui, prin care putem sa facem economii masurate in bani si in acelasi timp sa contribuim la conservarea resurselor naturale.

Ca firma de instalatii sanitare, noi nu suntem interesati doar de calitatea lucrarilor de montaj, ci ne implicam si in gasirea celor mai bune solutii la problemele cauzate de instalatiile vechi care aduc pierderi clientilor si dauneaza mediului inconjurator. Deseori, prin simpla inlocuire a unui echipament sau a unei instalatii defecte din casa, se pot aduce rezultate pozitive in ceea ce priveste economisirea apei si a energiei.
practici ecologice pentru instalatii sanitare

Dat fiind faptul ca aceste probleme ar trebui sa ne preocupe pe fiecare dintre noi, va propunem un set de 5 practici ecologice aplicabile in domeniul instalatiilor sanitare:

1. Repararea robinetelor care curg. Un robinet care picura ar putea aduce pierderi de peste 20 de litri de apa/zi. In cazul in care nu stiti in mod cert daca conductele, toaletele sau chiuvetele picura, puteti apela la un instalator cu experienta care poate verifica toata instalatia sanitara si poate depisa usor astfel de probleme, aparent neinsemnate. Astfel, puteti economisi bani, mai ales daca se vor constata mai multe fisuri care cauzeaza pierderi de apa potabila.

2. Izolarea conductelor. Unele locuinte au in peretii exteriori conducte vulnerabile, iar in sezonul rece exista riscul inghetarii lor. Cand apa parcurge drumul de la conducte si pana la robinete are loc o pierdere de caldura, iar timpul de asteptare al apei calde dupa pornirea robinetului este mai mare. Va curge mai multa apa rece pana va veni apa calda, determinand astfel o pierdere importanta. Izolarea conductelor este un prim pas daca doriti sa eliminati aceasta pierdere de apa. Apoi, puteti lua in calcul si eliminarea tevilor din peretii exteriori ai casei si o noua proiectare a intregului sistem de instalatii.

3. Instalarea unor toalete cu debit redus. Inlocuirea toaletelor cu rezervoare vechi si mari, cu altele economice poate salva o cantitate insemnata de apa si prin urmare bani.

4. Inlocuirea capetelor de dus si a robinetelor. Instalarea unor capete de dus cu debit scazut si a unor aeratoare pentru robinete sunt modalitati eficiente prin care se poate limita fluxul de apa.

5. Instalarea unui incalzitor instant de apa. Spre deosebire de incalzitoarele traditionale cu rezervor de apa care incalzesc constant apa, acum exista incalzitoare care economisesc energie, incalzind doar cata apa aveti nevoie. Unele incalzitoare pot reduce costurile de energie cu pana la 40-50%.

Daca punem in aplicare aceste practici ecologice, ne vom bucura de instalatii sanitare imbunatatite, de facturi mai mici la utilitati si vom avea si satisfactia ca am contribuit la conservarea resurselor naturale.

Cele mai comune probleme care apar la instalatiile electrice

Tags: , , , Instalatii electrice, Uncategorized No comments

Anual, in Romania au loc mii de incendii, iar cauza principala o reprezinta instalatiile electrice defecte sau improvizate. Evitarea problemelor de acest gen este simpla daca acordati o atentie insemnata problemelor minore, daca efectuati revizii periodice si daca solicitati ajutorul unor electricieni autorizati pentru orice problema vizata sau pentru orice modificare la instalatia electrica.

Sursa Foto: http://www.oeglobalnews.com

Sursa Foto: http://www.oeglobalnews.com

Printre problemele electrice cel mai frecvent intalnite se numara: pierderile intermitente de putere, caderile de tensiune, cablurile redundante si circuitele supraincarcate.

1) Pierderile intermitente de putere sunt probleme cauzate de cablurile electrice slabe. Pentru a verifica acest tip de problema, trebuie sa inspectati cablul electric de la unitate si pana la priza. Trebuie avut in vedere orice semn care atesta uzura acestuia. In cazul in care cablajul este uzat la punctul de conectare atunci pur si simplu trebuie indepartata portiunea defecta.

2) Caderile de tensiune sunt cauzate de scaderea brusca a puterii venite de la furnizorul de energie electrica. Nu exista nici o modalitate de a corecta aceasta problema la nivelul consumatorului. Cel mai bun mod de a gestiona acest tip de probleme electrice este achizitionarea unei surse de curent neintreruptibila (UPS) pentru distributia energiei electrice, la care sa se conecteze echipamentul electronic. Aceasta unitate are incorporat un circuit prin care orice fluctuatii de tensiune sunt corectate cu ajutorul unui acumulator intern.

Sursa Foto: http://hohumhouse.com

Sursa Foto: http://hohumhouse.com

3) Cablurile redundante sunt o problema electrica foarte frecventa, ce are loc in casele in care proprietarul anterior si-a construit singur instalatia electrica. Nu toate firele sunt folosite, si in multe cazuri, exista fire conectate la retea ce nu sunt izolate in mod corespunzator. In acest caz trebuie inspectate toate cablurile electrice pentru a va asigura ca nu sunt conexiuni slabe si ca nu veti avea parte de surprize neplacute mai tarziu.

4) Circuitele supraincarcate pot aparea atunci cand se adauga prize care folosesc cabluri electrice existente ca si sursa. Aceasta metoda creeaza probleme acolo unde mai multe aparate sunt alimentate electric in acelasi timp. Cererea depaseste capacitatea de furnizare si provoaca scurtcircuite. In acest caz trebuie sa apelati la un electrician care va determina consumul de electricitate pe fiecare circuit si va corecta instalatia astfel incat sarcina fiecarui circuit sa fie echilibrata.

Primul semn al unor probleme electrice este nevoia frecventa de restartare a sigurantei si/sau iluminatul intermitent. In cazul in care computerul se blocheaza din cauza supratensiunii electrice si exista si probleme legate de folosirea mai multor aparate in aceeasi camera, acestea sunt semne suplimentare ca exista o problema de cablare. Ca urmare, trebuie sa va acordati timp pentru a investiga problema aparuta la instalatia electrica si pentru a o remedia. Daca nu va descurcati singuri, atunci cea mai buna solutie este sa apelati la serviciile unor electricieni autorizati.

Sfaturi pentru dezghetarea conductelor de apa

Tags: , , , Instalatii apa canal, Uncategorized 1 comment

Atunci cand temperaturile scad sub punctul de inghet, conductele de apa vulnerabile din peretii exteriori ai unei locuinte pot ingheta. Chiar si conductele de apa din case bine izolate pot ingheta in cazul in care nu sunt protejate in mod corespunzator.

conducte inghetatePoate vi s-a intamplat intr-una din cele mai geroase zile de iarna sa incercati sa spalati niste haine si sa va panicati ca masina nu isi ia apa. Cel mai probabil, v-ati gandit ca s-a stricat, insa de fapt problema era frigul de afara care a inghetat apa de pe conductele de alimentare.
In cazul in care apa nu curge si conductele par a fi inghetate, panica nu este o solutie. Nu este foarte dificil sa localizati blocajul si sa incercati sa dezghetati conducta. Exista modalitati sigure si usoare pentru acest lucru, iar mai mult decat atat exista chiar modalitati de prevenire a inghetului tevilor.

1) Localizarea conductelor inghetate

Daca ati observat ca un robinet din casa nu functioneaza, atunci neaparat trebuie sa incercati altul. Daca nici unul dintre ele nu functioneaza, atunci cel mai probabil sursa problemei este la contor. Analizati conductele din apropierea contorului si in cazul in care o anumita sectiune se simte extrem de rece, atunci cel mai probabil ati localizat blocajul.
In cazul in care un robinet nu functioneaza si altul da, atunci blocajul se afla pe o teava din peretii exteriori. Daca exista o zona de acces la instalatie care nu este bine izolata atunci conducta inghetata ar putea fi situata in aceasta zona. Verificati conductele din peretii exteriori si sunt sanse sa localizati aceasta obstructie.

2) Pasi importanti inainte de dezghetarea conductelor

Aburii care nu au cale de evacuare ar putea forta conductele sa se rupa, asa ca inainte de a incerca sa desfundati o conducta inghetata trebuie sa va luati urmatoarele masuri de precautie.
In primul rand nu incercati sa dezghetati conductele cu torte, apa clocotita sau prin orice alte mijloace care utilizeaza temperatura ridicata sau flacara. Daca este incalzita fortat, teava poate exploda cauzand daune grave.
In al doilea rand, inainte de a incerca sa desfundati conductele inghetate localizati si inchideti robinetul de alimentare pentru a evita cresterea brusca a volumului de apa. In plus, deschideti robinetele legate de tevile blocate astfel incat aburul sa poata iesi in timpul procesului de dezghetare.

3) Dezghetarea conductelor inghetate

Daca totusi cand deschideti robinetul curge o cantitate mica de apa, atunci procesul de dezghetare nu va fi atat de dificil. Deschideti la maxim robinetul conectat la tevile partial inghetate. Porniti robinetele de apa calda in intreaga casa, pentru a crea un echilibru. Conductele de apa calda se vor incalzi in apropierea liniilor inghetate si in cele din urma vor inlatura blocajul.
dezghetare conducte apaDaca localizati o suprafata unde conductele sunt inghetate bocna, puteti folosi un uscator de par. Trebuie sa stiti ca daca temperatura pe care o emana poate fi suportata de pielea umana, atunci este optima pentru tevi.
Daca nu cunoasteti locatia exacta a obstructiei, incalziti linia de la robinetul afectat catre exterior pana cand blocajul se topeste. Procesul de dezghetare poate dura cateva minute.
Va poate ajuta de asemenea sa deschideti toate dulapurile din casa care contin conducte de apa. Caldura din interiorul casei va incalzi in cele din urma conductele pana la punctul de dezghet.

4) Prevenirea inghetarii conductelor

Pentru a preveni blocarea conductelor cu apa inghetata, o solutie este sa infasurati tevile cu o banda de incalzire electrica. Aceasta banda este controlata cu un termostat si atunci cand temperaturile scad pana la inghet, conductele vulnerabile se incalzesc automat.
Pentru cei care intentioneaza iarna sa plece de acasa pentru o perioada mai lunga de timp, conductele pot fi drenate pentru a evita daunele provocate de temperaturile foarte scazute. In acest caz este util un instalator autorizat care poate drena sistemul de instalatii sanitare din intreaga casa.

Condominium – Revista proprietarilor de la bloc

Tags: , , , , , , , , Noutati Carpat Instal, Uncategorized No comments

revista carpat instalCel mai nou proiect Carpat Instal s-a concretizat in redactarea si editarea unei reviste adresata in special proprietarilor de apartamente din Cluj, dar nu numai. Asadar, salutam bucurosi aparitia primului numar al revistei Condominium. :)

Este rodul muncii noastre in colaborare cu Federatia Asociatiilor de proprietari si suntem mandri sa fim singura firma de instalatii si constructii din Cluj care isi editeaza propria revista in scop informativ pentru interesele comunitatii.

In prima editie, revista Condominium va ofera diverse informatii din cotidian, precum si alte informatii utile. Printre alte subiecte abordate se numara si actele necesare infiintarii unei asociatii de proprietari. Este un subiect adresat in special celor care s-au mutat recent in blocuri nou construite si nu cunosc pasii pe care trebuie sa ii urmeze pentru infiintarea unei astfel de asociatii.

Va intrebati cum puteti intra in posesia revistei? Aflati ca se distribuie gratuit prin intermediul presedintilor de asociatii sau poate fi ridicata de la sediul nostru din str. Horea, nr. 42-44, ap. 1. De asemenea, ne-am propus sa facilitam accesul dumneavostra la ea, asa ca in scurt timp o veti gasi si in scarile blocurilor in care locuiti.

Va invitam sa va bucurati de aceasta prima editie a revistei Condominium si va promitem multe aparitii interesante si utile.

Ce v-ar placea sa gasiti in editiile urmatoare? Ne declaram deschisi oricaror sugestii si propuneri venite din partea dumneavoastra.

Cu drag,

Echipa Carpat Instal

Lucrarile noastre sunt asigurate

Tags: , , , , Noutati Carpat Instal, Uncategorized No comments

CARPAT ASIGURARE3

 
Vorbim de o asigurare la sensul propriu. De curand am incheiat un contract cu o agentie specializata prin care am asigurat impotriva riscurilor toate serviciile din portofoliul nostru: lucrari de instalatii, mentenanta generala cladiri, amenajari interioare si exterioare.

Siguranta dumneavoastra si a bunurilor pe care le detineti este importanta pentru noi si oricat de infima este sansa unui eveniment neprevazut, noi acoperim daunele provocate fara intentie de muncitorii nostri calificati. Mai exact, este vorba de accidente care pot interveni in momentul executiei lucrarilor: avarierea nedorita a unor bunuri, inundarea unei case sau a unui apartament din vina noastra, incendierea unei locuinte din neatentie in lucrul cu flacara deschisa, etc.

Nu ne-am confruntat pana acum cu astfel de situatii si nici nu este de dorit sa se intample, insa suntem constienti de importanta serviciilor pe care vi le oferim si ne dorim sa fim un partener de incredere pentru investitiile dumneavoastra.

Ponturi pentru a gasi un prestator bun de servicii pentru instalatii

Tags: , , , Uncategorized No comments

 

Instalarea si repararea instalatiilor sanitare se numara printre cele mai importante servicii de care aveti nevoie pentru casa dumneavoastra. Indiferent daca sunteti mutat recent intr-o zona sau daca locuiti acolo de cand va stiti, exista cateva aspecte pe care trebuie sa le luati in considerare daca sunteti in cautarea unor instalatori buni. Iata mai jos cateva ponturi:

1. In cazul in care sunteti recent mutat in zona, primul lucru pe care ar trebui sa il faceti este sa vorbiti cu vecinii si sa ii intrebati daca va pot recomanda astfel de servicii pentru instalatii sanitare in cartier. Este vorba de un mod simplu de a obtine informatii despre servicii de incredere.

2. Daca va surade mai mult varianta in care cautati singur o astfel de companie, atunci cea mai buna varianta este sa accesati Internetul si sa va uitati la prestatorii de servicii pentru instalatii sanitare din zona dumneavoastra. In primul rand ar trebui sa fiti atent la toate serviciile pe care le ofera. Este de preferat ca acesta sa nu ofere doar servicii de instalare ci si servicii de reparatii. Astfel, daca aveti nevoie sa va instalati un nou dus, sau daca aveti o cada cu scurgerea neetansata bine puteti apela la acelasi furnizor de servicii.

3. O alta referinta este sa va uitati la comentariile si recomandarile acestui furnizor. Cu siguranta veti putea face diferenta intre un comentariu “plantat” ca sa dea bine si unul autentic.

4. Este bine sa gasiti un serviciu de instalatii sanitare aproape de zona in care locuiti. Astfel, timpul de raspuns va fi mai mic.

instalatori profesionisti cluj

5. Intotdeauna trebuie luata in calcul experienta de lucru, de cati ani acea companie activeaza in domeniul prestarii serviciilor de instalatii sanitare. Cu cat aceasta este mai mare, cu atat serviciile lor sunt mai bune si de incredere.

6. La evaluarea acestor companii trebuie sa tineti cont si de programul lor de functionare: daca lucreaza si in weekend sau in zilele de sarbatoare speciale, daca au un serviciu de interventie apelabil non-stop pentru situatiile de urgenta. Acest lucru este deosebit de important deoarece o teava sparta sau un robinet de apa care curge sunt probleme supuse hazardului iar rezolvarea lor necesita rapiditate si operativitate.

7. In momentul in care ati luat legatura cu un reprezentat al companiei, cereti-i informatii cu privire la numarul de persoane pe care le are in echipa precum si despre timpul in care va raspunde solicitarii dumneavoastra. De asemenea, verificati daca pentru solicitarile de servicii de instalatii pe care le primeste noaptea tarziu sau in weekend percepe taxe suplimentare sau nu.

8. In cele din urma, trebuie sa va uitati la calificarile personalului si la specializarile lor. Este necesar ca angajatii unei astfel de companii sa aiba pregatire de specialitate si sa fie atestati in domeniul in care activeaza.

Trusa instalatorului amator

Tags: , Uncategorized No comments

 

Trusa instalatorului amator

Trusa instalatorului amator

Fara sa avem vreo vina si in cele mai neasteptate momente poate interveni o defectiune la instalatia sanitara din casa noastra. Ei, panica nu este o solutie pentru astfel de situatii. Nu trebuie sa fim specialisti in instalatii sanitare, insa este util sa stim cateva lucruri de baza pe care sa le aplicam macar pana ajunge expertul sa rezolve problema. De asemenea nu este necesar sa ne cumparam o multime de instrumente si scule pe care nici nu stim cum sa le folosim, ci ne sunt de ajuns doar cateva de baza. Mai jos va vom prezenta cateva instrumente pentru instalatia sanitara care nu ar trebui sa va lipseasca din gospodarie daca vreti sa preveniti eventuale situatii de urgenta.

 

1. Clestele pentru instalatori
Clestelete pentru instalatori pe care il mai cunoastem si dupa denumirea de cleste papagal este unul dintre cele mai frecvent utilizate instrumente de instalatori la reparatia conductelor de apa sau gaz. Dintii cu care este prevazut ii confera putere si precizie la fixarea conductei. Cel mai bine acesti clesti functioneaza in pereche, unul pentru fixarea conductei, celalalt pentru desurubarea sau insurubarea capacelor. Clestele papagal va mai ajuta sa desfaceti si alte montaje intepenite sau sa inlocuiti multe chei fixe.

 

2. Cheia pentru bazin
Cheia pentru bazin care de obicei este reglabila si telescopica, permite accesul facil la instalatiile sanitare aflate in zone mai greu accesibile. Astfel, puteti folosi acest instrument pentru a strange piulitele si suruburile de sub chiuvete sau cazi.


3. Cheia pentru tevi

Aceasta cheie este special conceputa pentru a ajuta la strangerea tevilor de fier cu filet – chiar daca pune multa presiune asupra conductei, nu ii schimba forma. Fara acest instrument, riscati sa deteriorati conductele si sa creati o problema si mai mare in loc sa o rezolvati, iar costurile vor fi si mai mari pentru ca veti avea nevoie cu siguranta de un specialist care sa vina si sa faca reparatii in urma.

 

4. Cheia reglabila cu capat deschis
Un alt instrument pe care il folosesc instalatorii si care este disponbil in orice magazin de scule este cheia reglabila cu capat deschis. Ea poate avea capat unic sau dublu si se gaseste si in varianta fixa. Acest instrument poate fi uneori tot ceea ce aveti nevoie atunci cand exista o scurgere deoarece problema ar putea fi cauzata doar de o piulita sau de un surub slabit. Poate fi folosita de asemenea pentru alte operatiuni gen strangerea sau scoaterea capului de dus astfel incat stratul de crom sa nu fie zgariat in timpul instalarii sau curatarii. Deoarece suruburile de prindere pot avea diverse dimensiuni, este bine sa aveti la indemana cateva marimi diferite de chei cu capat deschis.

Pe locuri, fiti gata…FILMAM!

Tags: , Noutati Carpat Instal, Uncategorized No comments

 

filmari profesionale in canalizari
Va intrebati ce? Filmam conductele de canalizare folosind ultima noastra achizitie de care suntem tare mandri: camera de inspectie video a tevilor ROSCOPE® 1000.

Daca mai demult, tehnologia ne oferea posibilitatea sa inspectam conductele doar pana in punctul in care diametrul acestora permitea deplasarea umana, acum lucrurile s-au simplificat mult datorita echipamentelor de inalta performanta, dotate cu tehnici de masurare si detectie. De-acum munca noastra va fi mult mai organizata, iar dumneavoastra veti sti si veti vedea cu exactitate care este starea conductelor, care sunt problemele si care sunt cauzele care duc la blocaje repetate si la functionarea defectuoasa a canalizarii. Desigur, poate fi nevoie de o inspectie video si atunci cand doriti sa mai construiti o baie sau sa remodelati o baie sau o bucatarie deoarece cantitatile de apa reziduala cresc si trebuie sa va asigurati ca linia de canalizare poate suporta acest surplus.
 
In ce consta inspectia video a canalizarilor?

Camera noastra este prevazuta cu un cap de filmare rezistent la apa si prevazut cu 8 leduri montate de-a lungul unei tije din fibra de sticla, facilitand astfel interpretarea imaginilor. Pentru inspectarea locurilor greu accesibile, ea dispune si de un cablu de impingere cu lungimea de 22m putand inspecta si diagnostica tevi cu diametrul de pana la 25mm.

Cu noua camera de inalta performanta, echipa Carpat Instal poate realiza filmari profesionale, plasand-o pe tevile de bransament (conductele care leaga cazile de baie si robinetele de teava de canalizare) sau pe teava de canalizare a casei (conducta de diametru mai mare care duce din casa catre linia de canalizare a orasului). In momentul in care va exista un blocaj, specialistii nostri vor opri camera care este prevazuta cu un transmitator si vor merge la nivelul solului mutand dispozitivul de localizare pana cand acesta va prelua semnalul. Acest lucru le va permite sa insemneze cu un spray locul exact al blocajului canalizarii si acolo vor sapa un sant.

Camera ROSCOPE® 1000 capteaza informatii detaliate pentru diagnosticarea conductelor de canalizare dandu-ne posibilitatea de a inregistra si reda inspectia in format video (AVI) sau foto (JPEG). Astfel, beneficiarii nostri vor primi inspectiile fie pe CD/DVD, fie prin e-mail.

Sa trecem la treaba!