some image

Blog

Becuri cu LED, furnizate si montate de Carpat Instal!

Tags: , , , , , , , , Noutati Carpat Instal No comments
featured image

De ce becuri cu LED? Pentru ca ofera numeroase avantaje: sunt mai economice si mai eficiente decat becurile incandescente, nu contin mercur si au o durata de viata foarte lunga.

Uniunea Europeana a interzis vechile becuri incandescente cu o putere mai mare sau egala cu 100W si a inceput trecerea la un iluminat ecologic. Pana in 2020, prin aceasta masura se va economisi suficienta energie cat pentru a asigura alimentarea a 11 milioane de case pe an, in timp ce facturile la curent vor scadea, in medie, cu 25 de euro pe an, potrivit site-ului Comisiei Europene.

Modernele becuri cu LED sunt mai eficiente

Becuri cu LED eficiente economice, care au 3 ani garantie.

Vrei o factura mai mica la electricitate? Alege becuri cu LED!

Costurile initiale se recupereaza rapid datorita faptului ca becurile cu LED folosesc doar un sfert sau o cincime din energia utilizata de becurile traditionale si au o durata de viata mai mare de 6 -10 ori.

LED-urile (sau diodele electroluminescente) sunt o tehnologie in plina ascendenta. Becurile cu LED pentru iluminatul incaperilor sunt produse nou intrate pe piata. Acestea consuma cu 80% mai putina energie decat becurile incandescente. De asemenea, becurile cu LED nu contin mercur.

Exista o gama foarte variata de becuri cu LED. Inainte de a le cumpara, asigurati-va ca veti alege intr-adevar varianta care vi se potriveste cel mai bine. Cele mai uzuale, furnizate de Bioencal, au 3 ani garantie oferita de producator si sunt:

  • becuri cu LED de 3W, care inlocuiesc, in orice locuinta sau birou,  becurile obisnuite de 60W;
  • becuri cu LED de 5W, cu senzor de miscare incorporat, ideal pentru iluminatul scarilor de bloc.

De asemenea, mesterii nostri asigura montajul acestor becuri cu LED iar pentru asociatiile de proprietari oferim posibilitatea achitarii in rate.

Un calcul comparativ, facut intre un bec clasic de 60W si becul Bioencal, cu LED de 3W si 420 lumeni a demonstrat urmatoarele (intr-o perioada de 365 de zile, cu o durata medie de functionare de 5 ore pe zi):

  • Un bec obisnuit: 60W x 5 ore = 300W x 365 zile= 109.5 kw/an x 0.7 ron/kw/h = 76.65 RON
  • Becul Bioencal: 3W x 5 ore = 15W x 365 zile = 5.47 kw/an x 0.70 ron/kw/h = 3.83 RON

Astfel, becurile Bioencal va ajuta sa economisiti pana la 73 lei la factura de electricitate, intr-un an, pentru fiecare bec utilizat. Mai multe detalii despre achiziționarea acestor becuri puteti primi la numarul de telefon: 0734-704022 sau prin e-mail la office@carpat.eu.

 

Sisteme de irigatii in Cluj – Carpat Instal

Tags: , , , , , , Noutati Carpat Instal No comments
featured image

Sisteme de irigatii in Cluj si imprejurimi – un nou serviciu oferit de Carpat Instal! De 5 ani, firma noastra ofera servicii de proiectare si de intretinere la instalatiile de apa, canalizare, termice si electrice, mentenanta generala, instalatii tehnico-sanitare, lucrari de constructii. Astfel, dezvoltarea portofoliului de servicii prin adaugarea serviciului de irigatii vine firesc. Citeste mai mult

Blocaje pe conductele de canalizare

Tags: , , , , , , , , , Instalatii apa canal No comments
featured image

Functionarea lenta a sistemului de eliminare a apelor menajere indica prezenta unor blocaje pe conductele de canalizare. Acest lucru poate fi o problema minora, dar poate fi si una destul de grava, totul depinzand de cauza blocajului.

Citeste mai mult

Am adoptat sensul giratoriu 7 strazi din Gruia

Tags: , , , , , , , Noutati Carpat Instal 1 comment
featured image

Pentru ca ne place sa muncim si sa ne implicam pentru comunitate, si pentru ca ne pasa de societatea in care traim si in care ne desfasuram activitatea, am fost receptivi la initiativa primariei Cluj-Napoca de a derula proiectul “Adopta un spatiu verde!”. Prin acest proiect, autoritatile indeamna agentii economici si institutiile clujene sa “adopte” si sa amenajeze un rondou sau spatiu verde aflat pe domeniul public din intravilanul municipiului.

Citeste mai mult

Carpat All Inclusive – Solutia completa pentru locuinta ta!

Tags: , , , , , , , Noutati Carpat Instal No comments
featured image

Renovarea sau finisarea locuintei sunt necesare atunci cand vrem sa transformam un spatiu nelocuibil intr-unul locuibil sau un spatiu locuibil intr-unul mai frumos, mai primitor si mai functional. Daca scopul este vanzarea sau inchirierea, prin renovare sau finisare ii creste valoarea imobilului si astfel vom obtine un pret mai bun. Indiferent de scop, aceste activitati implica timp, bani si multe batai de cap pentru proprietari. Citeste mai mult

11 Martie – Ziua Mondiala a Instalatiilor Sanitare

Tags: , , , Evenimente No comments
featured image

 

In fiecare an pe 11 martie se sarbatoreste Ziua Mondiala a Instalatiilor Sanitare. Evenimentul celebreaza rolul important pe care instalatiile il joaca in sanatatea si bunastarea unei societati. Mesajele tintesc spre cresterea gradului de constientizare a lipsei severe de apa din intreaga lume si subliniaza rolul important pe care industria sanitara il joaca in succesul si dezvoltarea civilizatiilor moderne. Citeste mai mult

Instalatii sanitare Eco

Tags: , , , , , , , , Instalatii sanitare No comments
featured image

In ultimii ani, auzim din ce in ce mai des si in tot mai multe domenii expresia „prietenos cu mediul” (eco – friendly), sau ecologic. Cand vorbim despre instalatii sanitare eco, practicile ecologice se concretizeaza prin interesul furnizorilor de a ne oferi produse de ultima generatie, care economisesc apa si energie, si in educarea populatiei cu privire la rolul important pe care acestea il joaca in sanatatea si bunastarea noastra. Citeste mai mult

Cele mai comune 5 probleme ale instalatiilor electrice

Tags: , , , , Instalatii electrice No comments
featured image

Anual, in Romania au loc mii de incendii, iar cauza principala o reprezinta instalatiile electrice defecte sau improvizate. Evitarea unor probleme ale instalatiilor electrice este simpla daca acordati atentie aspectelor minore, daca efectuati revizii periodice si daca solicitati ajutorul unor electricieni autorizati.
Citeste mai mult

4 sfaturi pentru dezghetarea conductelor de apa

Tags: , , , , , , Instalatii apa canal 2 comments
featured image

Atunci cand temperaturile scad sub punctul de inghet, conductele de apa vulnerabile din peretii exteriori ai unei locuinte pot ingheta. Chiar si conductele de apa din case bine izolate pot ingheta in cazul in care nu sunt protejate in mod corespunzator. Citeste mai mult

Condominium – Revista proprietarilor de la bloc

Tags: , , , , , , , , Noutati Carpat Instal, Uncategorized No comments
featured image

Cel mai nou proiect Carpat Instal s-a concretizat in redactarea si editarea unei reviste adresata in special proprietarilor de apartamente din Cluj, dar nu numai. Asadar, salutam bucurosi aparitia primului numar al  Condominium - Revista proprietarilor de la bloc. :) Citeste mai mult